tirsdag den 5. december 2017

Kulinarisk julekalender 6. decemberGode råd er gratis

Brug dine brødrester til croutons til en skøn morgenmadssalat
I dagens kulinariske julekalender får du seks gode køkkenråd.

Har du gode råd, som du har lyst til at dele med andre, må du meget gerne skrive til mig. Jeg belønner de bedste med en kogebog. Skriv til mig på louise-oersted@foni.net eller på facebook.

Tør skyr
Er du også hoppet på skyrbølgen, og kan du ikke vågne, før du har fået dit skyrfix? Men indrømmet, det er ret tørt ik? Løsningen er at røre kærnemælk i. Det gør skyren blød og lækker.

Frys det ned
Skal du hjemmefra et par dage, og er der mad i køleskabet, der ikke kan holde sig, kan du fryse det ned. De fleste madvarer kan nemlig fryses. Tænk blot på, hvad der ligger i frysemontrerne i supermarkedet. Nogen grøntsager skal have et opkog, inden de ryger på frost fx tomater og kartofler. Frugter kan også fryses og evt. bruges i smoothie efterfølgende.
Salat, agurk og karrysild kan dog ikke fryses.

På med forklædet
Ligesom du tager løbetøj på, når du skal løbe, skal du også tage forklæde på, når du laver mad. Hvis du hele tiden har i tankerne, at du skal passe på, at dit tøj ikke bliver snavset, kan du ikke koncentrere dig om at lave dejlig mad.

Stegepander
Er din stegepande snavset, kan du rense den på følgende måde: Sæt panden på varmen, hæld et tynd lag groft salt over og varm op til det bliver varmt. Fjern snavset med en træske eller slev. Hæld saltet væk. Afkøl panden lidt og hæld olie på panden og varm den op. Hæld olien væk, tør panden med køkkenrullen. 

Grødrester
Brug rester af morgengrøden i dejen til brødet.

Brødrester
Brug brødrester til bruschetta, raps, croutons, i tomatsuppe og til arme riddere.
Sådan laver du gode bruschetta: Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver og pensl det med olivenolie. Læg brødet på en bageplade og rist det i ovnen i 5 minutter, vend brødskiverne om og rist dem i yderligere 3-5 minutter, til de netop har fået varme.
Tag brødene ud og lad dem køle lidt af. Pil et fed hvidløg og riv hvidløget på de ristede brød. Til toppingen vendes hakkede friske tomater, hakket salatløg og mozzarella i olivenolie, eddike, salt og peber.
1 kommentar:

 1. hej Louise,
  tak for gode tips .-) Jeg har prøvet skyr, men er ikke imponeret. Det er lige før jeg synes at det er synd for kærnemælken når du rører den i ;-)
  Mit gode råd er at jeg altid har en kop med eddike stående ved siden af komfuret. Det tager det meste af stege-osen .

  mange hilsner
  Angelika

  SvarSlet