torsdag den 15. november 2012

Spanske småretter


Her på denne lille bar kunne man få serveret bocataos - der betyder sandwich eller små, mundrette stykker mad. Inden vi går i julemood i køkkenet og servere alt andet end små retter kommer jeg Bocatas fyldet  i butterdej i stedet for og så er der lige en nød.


På enhver bar kan man til gengæld få Empanadillas de der butterdejsdings, der smager skønt til lidt cava eller anden boblevand.

50 g manchego
50 g udstenede grønne oliven
25 g soltørrede tomater
15 g ansjoser
1 spsk tomatpure
½ tsk stødt chili
½ tsk paprika
Endvidere
1 rulle butterdej
Sammenpisket æg til pensling

Tænd ovnen på 200 grader. Skær ost, oliven, tomater og ansjoser i små tern. Vend det hele med tomatpureen og krydr med chili og paprika. Rul dejen let ud og tryk cirkler (8 cm i diameter) ud med en udstikker eller et glas. Læg lidt fyld på den ene halvdel, fold sammen og pres lukningen sammen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg. Bag dem i ca. 12 minutter eller til de er lysebrune.

Der blev ikke serveret mandler på nogen af de barer vi frekventerede, men chips i små poser. Det skal dog ikke forhindre mig i at lægge ud med krydrede mandler, som passer skønt til øl, vand og vin og som kan spice enhver (kål)salat op. Lav rigeligt  – de smager himmelsk.

250 g mandler
2 spsk olivenolie
1-2 tsk paprika
1 tsk salt

Tænd ovnen på 200 grader. Smut mandlerne og dup dem tørre. Vend mandlerne i olie og hæld dem  ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mandlerne i ca. 15 minutter til de får farve. Vend dem rundt et par gange. Tag mandlerne ud af ovnen drys paprika og salt over og anret dem i skåle eller små fade.


Dip din grissini i tun

1 dåse tun i olivenolie
1 spsk mayonnaise
1 spsk cremefraiche
1 spsk kapers
1 tsk paprika
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Tilbehør grissini

Hæld noget af olien fra tunen. Blend tun med mayonnaise, cremefraiche og kapers. Smag til med paprika, citron, salt og peber. Hvis cremen er for fast kan man blende mælk i. Pynt med kapers og server cremen med grissini.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar