torsdag den 29. november 2012

Mysliboller



Man bliver afhængig af de lækre mysliboller. Kan du ikke få fat i en femkornsblanding kan mindre også gøre det. Man kan også blande sin egen af det man har stående i skabe og skuffer.  

50 g gær
2½ dl lunt vand
1 dl kærnemælk
½ dl smagsneutral olie dvs. ikke olivenolie men gerne rapsolie (der smager af lidt)
100 g nødder og kerner
100 g tørrede frugter
100 g femkornsblanding gerne fra Urtekram, den skal ikke koges før brug
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
250 g fuldkorns hvedemel
Ca. 400 g hvedemel
Sammenpisket æg eller mælk til pensling

Rør gæren ud i lidt af vandet. Hæld resten af vandet, kærnemælk og olie i. Hak nødder og tørrede frugter og rør dem i dejen med femkornsblanding, salt og bagepulver. Ælt mel i til dejen er fast og slipper skålen/ bordet. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter. Ælt dejen igennem og del den i ca. 12 boller. Stil dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg eller mælk og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Det fine sommerbillede har Bjørn Jacobsen taget til SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar