onsdag den 7. november 2012

Krydret novemberlam

Honningkager, tørrede frugter og glühwein fylder mere og mere omkring kassen i mit lokale supermarked. Der dufter af nelliker, kanel og vanilje og det er en kombination af superirriterende og super nspirerende.
Jeg er (selvfølgelig) ikke begyndt på julekagerne endnu, men bagte i sidste uge en skøn kage med marcipan og kanel der kan ses her på bloggen. Nu er der kanel og svesker i lammet og Mortens Aften har vi mulighed for at øve os på at stege juleanden. Så i mit køkken nærmer vi os stille og roligt vinter og juleretterne.


Krydret lam
600 g lammekød i store terninger
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
4 dl purerede tomater
3-4 dl vand/ bouillon
75 g svesker
1 aubergine
500 g kogte hvide bønner (1 stor dåse)
salt og peber 
4 forårsløg og evt. frisk mynte

server evt brød til

Tænd ovnen på 175 grader. Skær sylige sener og hinder af kødet og kasser det. Pil løg og hvidløg og skær hvidløg i tynde skiver og løg i både. Varm olien i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Sauter de to slags løg og krydderier. Tilsæt kødet og brun det. Hæld tomater, bouillon og svesker i. Kog op og stil gryden i ovnen. Lad det simre i 30 minutter. Rengør auberginen og skær den i mundrette stykker. Hæld auberginen i og lad det simre videre i ca. 45 minutter. Hæld bønnerne i og varm igennem. Smag til med salt og peber og pynt med forårsløg og mynte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar