tirsdag den 24. april 2012

Pip, så er der serveret


Der er ingen forskel på om kyllingen har været frossen, hvis man tænker på indholdet af vitaminer. Men det er sjældent de kyllinger, der har haft det bedste liv, der ender deres dage på tilbud med 4 venner for 100 kroner.

Hvis man vil købe en god kylling, må man betale for det. Køb en kylling på over 1000 g, for så er der mere kød i forhold til ben. De store kyllinger har levet længere, under bedre forhold, de har ofte fået bedre foder og smager derfor af mere.

Nordafrikansk kylling

Her er kød og tilbehør samlet i samme gryde.
1 kylling
Olie til stegning
½ spsk koriander
½ spsk spidskommen
Ca. 1 l bouillon
150 g couscous
1 rød peber
5 forårsløg
3 gulerødder
1 håndfuld rosiner

Del kyllingen i 8 stykker. Varm olien i en stor gryde og hæld koriander og spidskommen i og derefter kyllingen. Vend kødet rundt et par minutter. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon over og lad kyllingen simre under låg i 45 minutter. Rengør peberfrugt, forårsløg og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Hæld couscous, grøntsager og rosiner ned i gyden til kyllingen. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis det er for tørt. Lad retten simre færdig i 10 minutter. Smag til med salt og peber.Kylling med kokos salat

6-8 kyllingelår
Frisk ingefær
salt og peber
smør

Kokossalat
100 g kokos, 100 g rosiner, 2 lime, mynte, koriander, 1 spsk spidskommen, Salt, 1 spsk olie, 2 spsk eddike
1 spsk hele chiliflager

Tilbehør
Ris til 4 personer
1½ spsk gurkemeje
Gulerodsstave
Tænd ovnen på 220 grader. Dup kødet tørt, skær ingefær i skiver og læg en skive ind under skindet. Krydr med salt, peber, læg kyllingen i et ovnfast fad og læg en lille klump smør på hvert lår. Steg kødet mørt i ca. 25 minutter
Skyl risene godt og kog dem med gurkemeje efter anvisning på emballagen
Bland kokos og rosiner sammen i en skål. Riv og pres limefrugterne og bland saft og skallen i. Rengør og tør mynte og koriander og hak dem. Bland krydderurterne i salaten med spidskommen, salt, olie og hele chiliflager. Server den lune kylling med kokossalat, ris og gulerødder til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar