tirsdag den 17. april 2012

Får du nok?

Det er da ikke så meget, der skal til!
Jeg ved godt, at I ved det, og jeg ved også godt, at I er trætte af at blive mindet om det. Men jeg syntes det er vigtigt, så derfor siger jeg det lige en gang til. Alle personer over 10 år skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen og det er der kun 10% af den danske befolkning der gør.

Hvis man ikke har spist noget, der kommer i nærheden af de 600 gram og så tænker at NU skal det være, vil man kunne mærke en stor forskel på sin krop. Og ja, man vil selvfølgelig også tabe sig. For hvis man faktisk spiser de 600 gram, så er der ikke så meget plads til alt det andet. Og da grøntsager og frugt indeholder meget færre kalorier (energi) end kød, brød, slik osv. vil ens samlede energiindtag blive mindre og så vil man tabe sig. 
Italiano pasta
1 aubergine
1 squash
2 tomater
400 g champignon
2 løg
5 fed hvidløg
100 soltørrede tomater
olie til stegning
salt og peber 
basilikum og timian
fuldkornspasta til 4 personer
Rengør aubergine, squash, tomat og champignon og skær dem i mundrette stykker.Pil løg og hvidløg. Skær løg i tynde både og hvidløg i tynde skiver. Varm olie i en pande og steg alle grøntsagerne i ca. 10 minutter over middel varme. Smag til med salt og peber og gerne lidt krydderurter. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og server til grøntsagerne.


Kylling i grønt
1 kg forskellige rodfrugter gerne jordskokker, gulerødder og persillerødder
4 æbler
50 g valnødder
200-300 ml bouillon
1 kylling i 6-8 stykker
Salt, peber, timian og merian
Persille til pynt
Tilbehør 1 kg mellemstore kartofler og olivenolie
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl persillerødderne. Vask jordskokkerne og skær dem og persillerødderne i mundrette stykker. Halver æblerne og skær dem i både. Læg grøntsager, frugt og valnødder i et ovnfast fad og hæld bouillon over. Løft skindet på kyllingestykkerne og fordel krydderurter, salt og peber under. Læg kyllingen på en rist ovenpå grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen og steg det i 45 minutter. Vask kartoflerne, halver dem, pensl dem med olie, krydr med salt og peber og sæt dem ind i ovnen, så burde de være færdige sammen med kyllingen. Pynt grøntsagerne med persille før servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar