fredag den 27. april 2012

Hyggemad=fondue


Fondue er indbegrebet af hygge og passer så godt til den danske mentalitet. Der sænker sig en ro over selskabet, når gryden kommer på bordet og alle sidder ned og tilbereder deres egen mad. 
Lav flere små fade i stedet for et stort, så man ikke behøver at række for meget ind over bordet, med fare for at vælte gryden.


Oliefondue
Palmin eller 1 l smagsneutralolie
sprit 

Varm olien op over lav varme på komfuret og sæt først gryden på bordet, når alle har sat sig og alt mad og drikkevarer er sat på bordet.

Hvis du er træt at pølser med bacon og champignon er her et bud på lidt kød, fisk og nudelsalat.

Krabbeboller og paneret kylling
TID: CA. 35 MINUTTER

250 g kartoffel
1 spsk kapers
2 forårsløg
1 citron
300 g krabbe
Salt og peber

300 g kyllingebryst

1 dl mel
1-2 æg
1 dl paneringsmel eller fin rasp

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, køl dem af og mos dem. Hak kapers og forårsløg. Riv citronskallen. Rør kartoffelmos sammen med krabbe, kapers, forårsløg og citronskal. Krydr godt med salt og peber.
Hæld mel, æg og paneringsmel i hver sin tallerken. Krydr melet med salt og peber. Pisk ægget sammen. Form krabbefarsen til boller og vend dem i mel og herefter i æg og paneringsmel. Sæt dem på køl. Dup kødet tørt og skær det ud i stykker der passer til at blive sat på fonduegaflen. Vend det ligeledes i paneringen.
Dyp bollerne og kødet i den varme olie til det er lysebrunt.

Sursød salat
TID: CA. 30 MINUTTER

25 g tang
125 g nudler
1 agurk
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 bundt dild
1 dl eddike
½ dl sukker
1 tsk salt
50 g saltede jordnødder

Tilbered tang og nudler efter anvisning på emballagen. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Rengør peberfrugten og skær den i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skræl videre, så du får lange tynde strimler. Hak dilden. Vend tang, nudler, grøntsager og dild sammen i en skål. Rør eddike, sukker og salt sammen. Hæld dressingen over grøntsagerne. Pynt med saltede jordnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar