torsdag den 26. april 2012

Spis, skønne supper!Jordskokker er vanskelige at skrælle, men det ER alt besværet værd. De smager forrygende i denne suppe, der er fløjlsblød og uden fede mælkeprodukter. 
Det er jo dejligt, hvis man lige har en portion hjemmelavet suppe stående i frysere, fra sidst man kogte en kylling. Men hvis det ikke er tilfældet, er bouillonen fra Herbamare rigtig, rigtig god, det er et af de produkter, der gør en forskel i køkkenet.

Jordskokkesuppe
600 g jordskokker
300 g kartofler
1 l suppe / grøntsags bouillon
Salt, peber
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i bouillon og blend dem til suppe. Smag til med salt og peber og server med brød til.


5 korns boller
Opskriften giver cirka 9 boller, så lav en dobbelt portion og frys ned.

25 g gær
2 dl lunt vand
1 dl yoghurt
1 tsk salt
1 spsk honning
½ dl olie
75 g 5 korns blanding gerne fra Urtekram, den skal ikke koges først
400 g spelt eller hvedemel
Æg til pensling

Udblød gæren i lidt af det lune vand og hæld resten i. Tilsæt yoghurt, salt, honning, olie og 5 korns blanding. Ælt mel i med dejkroge til dejen er tyk men ikke til at ælte med hænderne. Lad den hæve, overdækket på et lunt sted i 45 minutter. Ælt dejen igennem og sæt den på en plade med bagepapir med en ske en stor ske dyppet i varmt vand. Pensl dem med æg og lad dem efterhæve i 25 minutter, på et lunt sted. Bag bollerne ved 220 i 15-20 minutter. Opbevar bollerne i en plasticpose ved stuetemperatur, når de er afkølede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar