torsdag den 19. april 2012

Min stemme får bearnaisen til at skille!

Ægget er en af de mest fascinerende madvarer vi har. Tænk på, hvis vi ikke spiser ægget til vores sild, men lader det blive hos hønen, kommer der faktisk en kylling ud af det. Æggeblommen er den ufødte kyllings vigtigste næringskilde og indeholder derfor alle essentielle næringsstoffer med undtagelse af C-vitamin. Dette skriver jeg ikke for at tage appetitten fra Jer og få jer til at blive veganere. Men for at forklare hvor fantastisk og komplekst ægget er.
Den gule blomme er rig på protein og indeholder 65 % fedt samt A, D, E og K vitamin. Æggeblommens farve har ikke noget med næringsindholdet i ægget at gøre, men beror på hvilket foder hønen har fået.
Hviden indeholder faktisk ingen fedt men masser af proteiner. 

Bearnaise Sauce
Det kræver dyb koncentration at røre bearnaise sammen. Vi må under ingen 
omstændigheder forstyrre, når min mand tilbereder bearnaisesaucen, han mener, 
at vores stemmer får den til at skille! Hvis man ikke lige står og skal lave marengs eller citronfromage, 
kan æggehviderne fryses til senere brug. 
 
Til ca. 4 personer 
100 g smør
4 æggeblommer
2 spsk bearnaiseessens 
4 stilke hakket estragon
Evt. 1 tsk citronsaft
Salt og peber
Smelt smørret. Pisk æggeblommerne skummende i en skål over vandbad. 
Pisk det smeltede smør langsomt i. Rør bearnaiseessens og estragon i. Smag til med bearnaiseessens 
og evt. citronsaft, salt og peber. Hvis bearnaisen er for tyk eller den skiller, kan man piske lidt 
koldt vand i. 

Dilddressing 
Brug dressingen til kogte grøntsager for eksempel bønner, fennikel og porre. 
2 kogte æg
1 bundt dild
2 spsk olie
1 spsk lys balsamico eddike
1 spsk sennep
Sukker, salt og peber
Pil æggene og hak dem. Hak dilden. Rør olie, eddike og sennep sammen og vend æg og dild i. 
Smag til med sukker, salt og peber. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar