torsdag den 26. april 2012

Så der kaaage!




Denne opskrift rækker til de 20 nærmeste kageglade børn og voksne.
Hvis kagen ikke skal spises stående på en fodboldbane eller i et omklædningsrum, kan stykkerne halveres og smøres med appelsinmarmelade, pyntes med chokoladeglasur og servers med flødeskum.

425 g smør
200 g chokolade
350 g sukker
6 æg
100 g nødder
2 dl kærnemælk eller yoghurt
1½ dl abrikos eller appelsinmarmelade uden for store frugtstykker
2 spsk appelsinskal
450 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Pynt: abrikosmarmelade, flormelis, kakao

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt 100 g smør med 100 g chokolade over svag varme. Afkøl det. Pisk resten af smørret og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Hak resten af chokoladen og nødderne og rør dem i dejen med kærnemælken, den smeltede chokolade, marmelade og appelsinskal. Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i dejen. Hæld dejen i en smurt form ca. 25 gange 35 cm og bag den i ca. 45 minutter. Afkøl kagen.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar