onsdag den 27. juni 2012

Wien, snitsel og Sachertorte


Plakat fra Naschmarkt


Vi har tradition for at tage på tur en gang om året med min svigerfamilie, og denne gang var det den Østrigske hovedstad, der stod for tur.
Wien har ufattelig meget at byde på. Men når jeg tænker tilbage på den meget vellykkede tur, er det jeg første kommer i tanke om, legepladsen 5 minutter fra vores hotel. Her kunne vi alle 10 (fem voksne og fem børn) slappe af, nyde de meget store omkringliggende, østrigske bygningsværker, det gode vejr og hinandens selskab. Men der var også de gode restaurant og café besøg med lækre asparges, italienske specialiteter og ikke mindst Sachertærte og wiener snitsel.

Hotel Sacher
Når man er ti af sted er det svært at finde bord på restauranterne. Men vi fandt hurtigt ud af at sende min kønne svigerinde ind og spørge om bord til ti og så efterfølgende komme med 2 barnevogne og en større oppakning af bleer, babymos, tegne- og legesager. På Hotel Sacher er der ikke så god plads mellem bordene, men da hotellet nærmest har købt alle de omkringliggende huse, er det blevet til mange Café Sacher, hvor man kan nyde den berømte kage og drikke den skønneste kakao til. Priserne er høje, men slet ikke så høje som i København.

Naschmarkt
Wien har et helt forrygende madmarked ”Naschmarkt” der om lørdagen udvider med et loppemarked. Har man blot den mindste interesse for mad eller markeder, må man unde sig selv et besøg. Markedet begynder med skønne restauranter, der går over i cafe lignede spisesteder og så til imbisser hvor man kan få frisk presset saft, pølser og kebab. Her begynder salget af madvarer der hovedsageligt varestages af østeuropæere og tyrkere. Der er derfor masser af etniske specialiteter, men også østrigsk bagværk, grøntsager, frugt, kød, snaks og alt andet spiseligt. Der hvor madmarkedet ender begynder loppemarkedet. Her er underholdning til en hel dag!

Wienersnitsel har jeg desværre ikke forstand på at lave, men her er en variation af Sachertorte, 
 
Sachertorte
150 g mørk chokolade
125 g smør
5 æg
150 g sukker
100 g hasselnøddemel eller mandelmel
25 g hvedemel
1 spsk vanillesukker
I øvrigt 225 g abrikosmarmelade
Glasur
100 g mørk chokolade
40 g smør
2-3 spsk fløde
Tænd ovnen på 170 grader. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det, over lav varme, i en gryde med smørret. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Hæld nøddemel, hvedemel og vanille i dejen og bland det sammen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ca. 40 minutter. Den behøver ikke at være helt gennembagt. Afkøl den i formen. Del den afkølede kage i to. Smør abrikosmarmelade på den nederste bund. Læg den anden over. Smelt chokolade og smør og rør fløde i. Smør glasuren på den afkølede kage og server evt. med flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar