torsdag den 21. juni 2012

Den nye krydderbolle



De her små boller er igen en slags resteboller. Her kan man nemlig bruge de sidste lidt kedelige blade fra basilikummen og de andre krydderurter og blande dem i dejen.

½ dl krydderurter
2 fed hvidløg
15 g gær2½ dl lunt vand
1 dl yoghurt eller kærnemælk
1½ tsk salt 
ca. 400 g hvede eller speltmel
Sammenpisket æg eller mælk til pensling

Hak krydderurter og hvidløg. Udblød gæren i lidt af vandet og hæld resten af vandet, yoghurt, salt og krydderurter og hvidløg i. Ælt mel i til dejen slipper skålen/ bordet og ælt godt igennem. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time. Ælt dejen igennem og del den i 10 stykker. Rul hvert stykke til en pølse, slå en knude og læg snipperne ind under bollen. Sæt bollerne på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve overdækket i yderligere 30 minutter. Bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar