fredag den 29. juni 2012

Gem maden til efter ferien

Når vi tager på ferie tømmer de fleste af os brødkasser og køleskab, for vi vil nødigt modtages af grønne slimede vækster, når vi kommer hjem. Men før du laver en direkte rute mellem køleskab og skraldespand, kan du overveje, om du egentlig ikke lige så godt kunne fryse det hele ned.
Ind i fryseren med alt brød, leverpostej, kød- og spegepølse og andet pålæg. De fleste grøntsager kan ligeledes holde sig super på køl. Tjek dem, er der nogen, der er mugne eller bløde, kan de ryge ud, men ellers kan de fint holde sig i bunden af køleskabet. Herunder er der en suppe der fint kan bruge rester af køleskabs tomater, gulerødder, fennikel, squash, løg og brød.
Spis de frugter i har liggende, undervejs i lufthavnen, bussen, flyet eller i bilen. Men de fleste kan også holde sig på køl. Måske bliver bananerne brune og fersknerne bløde, men det er dejligt i en kage.

Denne italienske tomatbrødsuppe kan fyldes op med det køleskabet og fryseren gemte og er god når man står med en masse skorper efter at have smurt sandwich til et håndboldhold. 

1 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
2 spsk eddike
1 spsk oregano
1 tsk chiliflager
1 l purerede tomater
½ l Herbamare bouillon
1 fennikel
4 gulerødder
2-4 tomater
½ flutes, baguette, ciabatta eller lign.
sukker, eddike, salt og peber
krydderurter til servering og gerne et skvæt olivenolie og rigelig med revet parmesan

Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien op og sauter de to slags løg. Hæld eddike over og lad det bruse op. Drys oregano og chili over, hæld tomat og bouillon på og lad det simre i 10 minutter. Rengør og hak fenikkel og gulerødder og skær dem i små terninger. Skær tomater og brød  i mindre stykker. Hæld grøntsager og brød i suppe, varm igennem og smag til med sukker, eddike, salt og peber. Pynt med krydderurter og hæld olivenolie over den anrettede suppe ved servering og top med parmesan.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar