tirsdag den 6. marts 2012

Basislager
Det er godt at have et basislager af madvarer, så man meget hurtig kan tilberede et nogenlunde fornuftigt og lødigt måltid. Af de madvarer der er på billedet plus nogle grøntsager, kan man lave en del måltider. Lad dig inspirere af opskrifterne her eller se i dit eget skab, om der egentlig ikke er masser af muligheder, i det du allerede har stående.

Pudsig pizza
½ løg
1 fed hvidløg
Olie til stegning
1 dåse tomatpure
½ tsk sukker, salt og peber
1 pakke naanbrød
Salt og peber
100 g skinke
50 g revet parmesan eller anden hård ost
Tænd ovnen på 225 grader. Pil og hak løg og hvidløg. Svits det i olie. Tilsæt tomatpure og krydr med sukker, salt og peber. Lad det simre et par minutter. Smør tomatpureen på brødet. Skær skinken i strimler og fordel den og osten på brødet. Bag brødet i 10 minutter til osten er smeltet og brødet er varmt. 

Grøntsagsskuffe i kokosmælk
800 g grøntsager f.eks. kålrabi, blomkål, peberfrugt, gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
200 ml bouillon
1 dåse kokosmælk
Evt. saft og revet skal af ½ lime og 1 tsk revet ingefær
Tøm grøntsagsskuffen. Rengør grøntsager (og skuffen) og skær grøntsagerne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Svits det i olie. Tilsæt de øvrige grøntsager, bouillon og kokosmælk. Varm igennem til grøntsagerne er møre og smag til med salt og peber. Det hjælper gevaldigt på retten, hvis man har lidt limeskal og ingefær til at smage til med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar