søndag den 25. marts 2012

Hytteost?

Kommer du også til at tænke på slankekure og Karolines Køkken når du ser et bæger hytteret?
Det gjorde jeg, indtil jeg i onsdags var til et skønt inspirations arrangement i Københavns Madhus, arrangeret af Arla. Her var der linet hytteost og masser af grøntsager, krydderurter, pølser og søde sager op som vi kunne kombinere med hytteosten. Det kom der mange finurlige retter ud af. Bedst var brødet bagt med hytteost, dressingerne, guacamole og de søde sager.
Tag hytteosten med ind i køkkenet igen og kombiner den med forårsbebudere som radiser, purløg, ramsløg og små, søde tomater og smag  rigtig godt til med noget surt eller stærkt.

Broccolisalat med ristede speltkerner 

50 g speltkerner
1 bundt broccoli
1 rødløg
200 g hytteost
citronsaft 
sukker, salt og peber
50 g rosiner

Rist kernerne på en varm pande til de begynder at dufte. Hæld 2 spsk vand og 1 tsk salt på og lad det fordampe. Hæld kernerne over på en tallerken og afkøl dem. Rens broccoli og skær det i små buketter (gem stokken til suppe). Pil og hak løget. Smag hytteosten til med citronsaft, sukker, salt og peber og vend broccoli og hytteost i dressingen. Pynt med kerner og rosiner og server.



 Vaniljecreme med hytteost
3 æggeblommer
3 spsk sukker 
2 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
200 g hytteost
Pisk æggeblommerne lysegule med sukker og vaniljesukker. Pisk fløden til skum og vend det i æggeblommerne sammen med hytteost. Server til frugt.....

PS hos Arla hedder det hytteost, hos Thise hytteret og i Tyskland hedder Hüttenkäse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar