torsdag den 29. marts 2012

En gang røg til Otmar

I dag slutter en af mine tidligere redaktører med at redigere og da han er en af dem der har egen rygekabine har jeg sammensat en røget frokostmenu til Otmar.

Vi lægger ud med lidt dansk tapas

Røgede muslinger 
Server citron og ristet rugbrød til

Herefter er der en skøn påskesalat med tærte til.

Røget ørred salat med rygeost creme
TID: CA. 20 MIN.

200 g varmrøget ørred
6 vagtelæg
1 bundt grønne asparges
2 avokado
1 spsk citronsaft
1 bakke feldsalat
1 glas stenbiderrogn 50 g.
1 dl cremefraiche 18 %
½ dl rygeost
Peber, sukker og evt. salt

Skær fisken i mundrette stykker. Kog æggene hårde, i ca. 3 minutter. Pil og halver dem. Knæk det nederste af asparges og kog dem i saltet vand i ca. 3 minutter. Skær dem i mindre stykker. Halver avokadoerne, fjern stenene og skær skallen af. Skær kødet i lange stykker og vend dem i citronsaft. Rengør salaten og arranger den i små skåle med ørred, asparges, æg og avokado. Rør rogn, cremefraiche og rygeost sammen og smag til med peber, sukker og evt. salt. Server dressingen til fiskesalaten.

Tærte med røget laks og røget ost

Tærtedej
100 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smør
1 æggeblomme

Fyld
100 g røget laks
½ løg
2 fed hvidløg
250 g små tomater
2 æg og 1 æggehvide
100 g friskost
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
75 g italiensk røget revet ost

Hæld mel og salt i en skål. Hak smørret ned i melet og smuldr det mellem fingrene. Saml dejen med æggeblommen og tril den til en kugle. Læg dejen på køl i 10 minutter. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 20 cm i diameter. Prik i den med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 180 grader til den tager farve.
Skær laksen i strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Vask og halver tomaterne. Pisk æg og friskost sammen med krydderierne og rør revet, røget ost i. Fordel grøntsagerne i tærtebunden og hæld æggecremen over. Bag tærten færdig i ca. 25 minutter. 
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar