onsdag den 14. marts 2012

Det daglige brød og en enkelt kage

Nemt rugbrød 
Tilberedning 20 minutter plus hævning og bagning
1 brød
1 dl lunt vand
50 g gær
4 dl kærnemælk
1½ tsk salt
250 g rugmel
ca. 350 g sigtemel
Rør gæren ud i det lune vand. Hæld kærnemælk i sammen med salt, rugmel, og sigtemel. 
Ælt dejen igennem - den skal kunne slippe fadet men ikke være for fast. 
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem og form den til et rugbrød. 
Læg den i en smurt rugbrødsform og lad den hæve til dobbelt størrelse. 
Prik i dejen med en gaffel, pensl med vand og bag den på nederste rille ved 175 grader i 
ca. 1½ time.
Stik en strikkepind i brødet efter 1 1/4 time. Er der dej på pinden, 
skal brødet have lidt længere. Afkøl brødet på en rist.

Appelsin sandkage
Tilberedning 20 minutter plus bagning
1 appelsin
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
200 g mel (gerne kagemel)
1½ tsk bagepulver
1 tsk vanilje 
 
Riv skallen og pres appelsinen. Pisk smør, sukker og appelsinskal sammen. 
Rør æggene i et ad gangen. 
Sigt mel, bagepulver og vanilje i og rør dejen hurtigt sammen.
Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag den ved 175 grader i 45 minutter. 
Hæld appelsinsaften over den varme kage, lige når den kommer ud af ovnen. Afkøl kagen. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar