torsdag den 22. marts 2012

Tid til dessert?

Ikke så meget snak! Her kommer bare to helt fantastiske opskrifter med masser af æg.
Vaniljeis
Til denne is behøver man igen ismaskine og man skal heller ikke røre i isen under indfrysningen. Hjemmelavet is bør spises inde for et par uger.

500 ml piskefløde
5 æggeblommer
75 g sukker
Kornene fra 1 stang vanilje
Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver lysegult og sukkeret bliver opløst. Tilsæt vaniljekorn. Vend flødeskum og æggeblanding sammen og hæld det i en form. Sæt isen i fryseren i ca. 6 timer.

Nøddekage med chokoladeovertræk
Kagen er til mindst 8 personer. Kagen kan holde sig flere dage hvis den opbevares køligt.
250 g hasselnødder
250 g florsukker
1 spsk Maizena
5 æggehvider
Tænd ovnen på 175 grader. For en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med olie eller smeltet smør. Hak nødderne til groft mel. Sigt sukker og Maizena i nødderne. Pisk hviderne stive og vend dem i nøddeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den i 45 minutter. Lad den afkøle.
Til overtræk
200 ml piskefløde
200 g chokolade
25 g smør
Varm fløden op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør smørret i når chokoladen er smeltet. Afkøl chokoladecremen og smør den på kagen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar