tirsdag den 27. marts 2012

Forår i London

Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson og en hel del andre har gjort det, man for bare 15-20 år siden, havde troet var umuligt. Nemlig at forvandle det fedtdryppende, engelske køkken til noget der er lækkert og værd at rejse efter. Der har jo altid været rigtig gode Michelin restauranter i England, men det at finde gode restauranter på hver et gadehjørne (i hvert fald i London), det er noget nyt. Der er stadig masser af pubber der servere typisk engelsk morgenmad, frokost og aftensmad. Men selv her, er det ligesom, at de også har set lyset. De tilbyder en god salat og serverer masser af friske (fra fryseren) grøntsager til pien og pinten. 
Hvis man alligevel er på de kanter og er træt af kæderestauranter og ensformighed og tilmed er sulten, er der er et stort overdækket fødevaremarked i London. I gå afstand fra Millennium Bridge, Tate Modern, Shakespeare’s Globe og St. Pauls Cathedral finder man Borough Market. Her har de siden 1756 solgt madvarer til londonerne. De tilbyder udsøgte brød og kager, grøntsager, fisk, kød og engelske oste i alle afskygninger. Hvis man ikke ønsker at købe de friske varer med hjem, står masser af søde engelske mænd og kvinder parat med burgere, hotdogs, varme retter, supper og varme og kolde drikke som man kan spise på stedet eller tage med.

Her er opskriften på en skøn varm drik, inspireret af den den søde mand her på billedet solgte.
Varm ingefær lime drik
5 øko lime
100 g sukker
1 cm ingefær
Skær limefrugterne i grove tern og hæld dem i blenderen. Hæld sukker og ingefær i. Blend det hele og lad det stå og trække i min. ½ time - gerne længere. Si saften fra og bland den med varm vand.

Gordons Klistrede citronkylling
Skønno aftensmad

1 kylling skåret i 8 stykker
Olivenolie
1 helt hvidløg delt på tværs
Timiankviste
Sherryeddike
2 spsk soja
3 spsk honning
1 citron i tynde skiver
1 bundt persille, hakket
Salt og peber
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Varm olie i en stor pande. Brun kødet (ad flere omgange) med hvidløg og timian til kødet er gyldent. Kom alle kyllingestykkerne tilbage i panden, stænk med eddike og tilsæt soja og honning. Ryst panden ivrigt. Hæld en sjat vand på og tilsæt citronskiverne. Lad væden boble og koge ind til en sirup. Det tager ca. 10 minutter. Nu skulle kødet være færdigt, hvis ikke, giv det lidt længere. Hak persillen og drys det over den færdige ret. Server kartoffelmos til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar