torsdag den 17. december 2015

Det ungarske køkkenUngarerne spiser primært kød, og salaten er ofte bare nogle syltede agurker, tomat eller peberfrugter. Der er mange sammenkogte retter, og ungarerne bruger ofte kød blandet med kål, løg, tomater og peberfrugter.
Den røde paprika kom til landet med tyrkerne i 1500- og 1600-tallet, og er blevet den mest ungarske af alle krydderier. Paprika ligner chili, men er ofte sød og mildere.

Den ret vi kender som gullasch er en paprikakrydret kødsuppe i Ungarn. Gullasch hedder paprikás eller pörkölt og findes med både kød og fisk. Den bliver ofte serveret med spätzle.

Gullasch

Sådan ser salaten ud i Budapest- en velsmagende syltet tomat
Til 6 personer
1 time
Nem
God til mange
Brug gerne lige dele magert og fedt gullaschkød

2 spsk hvedemel
1 spsk paprika
600 g oksekød, gerne skåret i store tern til gullasch
3 løg
olie til stegning
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure
5 soltørrede tomater
300 ml vand
1 squash
250 g champignon
salt og peber
100 g ungarsk pølse
tilbehør spätzle, kartoffelmos eller ris
Salt, peber

Bland mel og paprika og krydr med salt og peber. Vend kødet i melet. Pil løgene og skær dem i tynde både. Var olie i en rummelig gryde. Brun løgene. Tag dem op og kom kødet i gryden. Vend det rundt i 5 minutter. Hæld løgene tilbage i gryden og hæld dåsetomater, tørrede tomater og vand på. Varm op og skru ned for varmen. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i gryden. Skær pølsen i tynde skiver og hæld dem ligeledes i gryden. Læg låg på og lad det simre. Smag på kødet efter cirka 30 minutter. Er kødet mørt, er det færdigt. Smag retten til med paprika, salt og peber. Tilbered spätzle og server til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar