mandag den 7. december 2015

Chai


Chai

Chai smager af mere, hvis den tilberedes i god tid og får lov at trække med krydderierne. Asa spices har gode blandinger til chai og hvid og rød gløgg, se mere på www.asaspice.com

1 liter stærk sort te
3 spsk rørsukker
2 kanelstængler
4 skiver frisk ingefær -hel tørret ingefær kan også bruges
4 kardemommekapsler
1 tsk hele nelliker
1 tsk sort peber
3 dl mælk
evt. rom

Brug hele krydderier og stød dem eventuelt lidt i en morder inden de bruges i opskriften.
Tilbered en stor stærk kande te. Si teen i en gryde. Varm teen op med sukker, kanelstængler, ingefær, kardemomme, nelliker og peber. Lad det simre i mindst 30 minutter –gerne længere. Smag til med sukker. Varm mælken op og hæld den i den varme te. Mælken kan også hældes i fra begyndelsen.

Foto: Gertrud Sabroe Termansen til Flensborg Avis


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar