søndag den 2. december 2012

Strikkede hula hula nisser


1. december
Så kom der endelig gang i den kreative julekalender. Hver dag indtil juleaften kan du blive inspireret med en blanding af håndarbejde og spiselige sager her på bloggen. God fornøjelse.

Nisserne måler hhv.32 cm. og 30cm. De strikkes ud i et, arb. foldes midt i nissehuen og sys sammen.

Materialer: 4ngl. Garn der passer til pinde nr.3 ½, evt. bånd til nissemor, pels eller plys til hår og skæg. Fiberfyld eller pladevat, kraftigt pap.

Fremstilling: Nissefar: Slå 2 gange 8m. op på pinde nr. 3 ½ cm med rødt garn( 2 nøgler garn) strik ret 12cm. strik sm. strik 5 ½ cm , tag 15 m. ud i hver side, strik 3 cm. luk for 15m. i hver side.( så du igen har 16m. på pinden) Skift til hvid og strik 5 cm. skift til rød og strik 12cm. skift til hvid, strik 5cm.skift til rød og tag 15m. ud i hver side, strik 3cm. luk for 15m. i hver side og strik 5 ½ cm. Del arb .og strik benene 12cm. luk af, fold nissen på midten. Sy øjne og mund, sy nissen sm.fra vrangen, lad en åbning stå i siden, vend og fyld med fiberfyld eller pladevat. Træk en tråd i foroven så du samler nissehuen. Træk en tråd igennem ved halsen. Lav en ”dulle” ved at sno uldgarn 30 gange om 2 fingre, træk en tråd igennem den ene ende, sy den fast og klip op i den anden ende. Sy eller lim evt. pels eller plys på til hår og skæg.
Nissemor: Slå 13m.op på pinde nr.3 ½ med rødt garn, strik 3cm. tag 15m. ud i hver side, og strik 3cm., luk for 15m. i hver side, skift til hvid strik 3 ½ cm. skift til rød og strik 8 ½ cm., skift til hvid og strik 3 ½ cm. skift til rød, tag 15m. ud i hver side og strik 3cm. luk for 15m. i hver side, strik 3cm.luk af, fold på midten, sy øjne og mund, sy nissen sm. fra vrangen, vend og stop med fiberfyld eller pladevat,træk en tråd i foroven så du samler nissehuen. Træk en tråd igennem ved halsen. Sy evt. lidt hår på nissemor. Skørt: læg en snor på tværs på et stk. kraftigt pap 12cm. *12cm. det omvikles med næsten et nøgle garn, træk snoren sm. og sy godt for det. Klip op forneden og sy ”skørtet” fast på overdelen og nisserne er klar til dans.

Opskriften er lavet af Lotte Dandanell til FamilieJournal
Foto Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar