søndag den 9. december 2012

Engle og balletdansere9. december

Her er der god mulighed for at bruge sin fantasi og hvad man har i skuffen af blomster, stofrester, smådele fra smykker og pailletter og andet.

Engle
Materialer: Muffinsforme, små hæklede mellemlægsservietter, piberensere, perler, små blomster, stofrester, hvid tråd, ståltråd og kontaktlim.

Fremstilling: Klip 2 piberensere a´10cm. og 20cm. fold de lange på midten, drej et par gange og lav plads til en lille perle eller sten til ansigt. Fold den anden rundt om til armene. Klip et lille hul i midten af 1 eller 2 muffinsformene, stop piberenseren ned i hullet og kom lidt lim i hullet nedefra, så den sidder fast. Lim en perle i hullet til ansigt, tegn øjne, næse og mund. Fold en mellemlægsserviet på midten, sno hvid tråd omkring og sæt den fast på ryggen, lim garn, småblade, stof eller andet på til pynt. Hæng englen op i kinesertråd eller tynd metaltråd.

Balletdansere i metal muffinsforme

Materialer: muffinsforme i metal, 20- 30 perler, 40cm. tynd metaltråd, tynd strikkepind.

Fremstilling: Lav hul i midten af muffinsformen med et søm, klip 15cm. metaltråd sæt en perle på i midten og fold sæt hovedperlen på og herefter 4 alm. perler (dobbelt tråd) stik igennem muffinsformen, sæt en perle på nedenunder og sno et par gange rundt så det sidder fast. Klip 10cm. metaltråd til arme, sno 3-4 gange om en strikkepind, sæt 8 perler på, sno rundt et par gange om ”kroppen” så der er 4 perler på hver side, sno 3-4 gange om en strikkepind og klip resten af. Klip 20cm. metaltråd til ben, sno om en strikkepind 2-3 gange og sæt 18 perler på, sno om den lille perle under formen et par gange, så der er 9 perler på hver side til ben, sno igen til afslutning 2-3 gange om strikkepinden og klip af. Hæng ”balletdanseren” op i metaltråd eller sort kinesertråd.

Ide Lotte Dandanell
Foto Gertur Sabroe Termansen  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar