torsdag den 6. december 2012

Skøn krydret julesteg6. december

Det går ikke kun at spise småkager og drikke gløgg, der skal også ordenligt mad til og her er en dejlig steg med en god og fyldig salat til. 

Langtidsstegt steg med krydderier


1 nakkefilet på ca. 1,5 kg
½ frisk chili
10 nelliker
1 spsk korianderfrø
2 stilke rosmarin
Salt og peber
1½ dl æblemost

Tænd ovnen på 150 grader. Dup kødet tørt. Skær små lommer i kødet. Skær chili i skiver og del rosmarinen i mindre kviste. Gnid kødet med alle krydderierne og læg nogen af dem i lommerne. Stil stegen et ovnfast fad. Hæld æblemost i bunden af fadet og sæt fadet i ovnen. Steg den i ca. 2½ time til kødet er meget mørt.
 
Adventssalat
Du kan tilberede alle ingredienser og blande dem sammen en times tid før servering, men vent til allersidst med at komme olie og citronsaft over. Ellers falder salaten sammen.

200 g sorte linser
1 fennikel
300 g rosenkål
2 appelsiner
2 rødløg
1 radicchio
2 spsk olie
Saft af ½ citron
Salt og peber
100 g fast ost f.eks. Präst fra Castello
5 stilke persille

Kog linserne møre efter anvisning på emballagen. Rengør fennikel og rosenkål og skær dem i tynde skiver. Skræl appelsinerne og skær dem ligeledes i tynde skiver. Pil løgene og skær dem i tynde både. Vask og tør salaten og riv den i mindre stykker. Arranger grøntsager og appelsin på et fad. Krydr med salt og peber. Skær osten i flager og pynt med den og persille. Dup olie og citronsaft over.

Foto Bjørn Jacobsen for ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar