½ dl mælk
15 g gær
2 æg
25 g blødt smør
25 g sukker
2 tsk vanille
Ca. 250 g mel
Ca. 1 l olie til at stege i
Flormelis
Lun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt smør, sukker og vanille. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet.
Skær dejen i strimler og herefter i små kager ca.2x2cm.. Sæt dem på en bageplade drysset med lidt mel.
Lad dem hæve yderligere 20 minutter på et lunt sted.
Varm olien op i en gryde og bag berlinerne i den meget varme olie. Vend dem undervejs.
Når de er lysebrune, er de færdige. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med
sukker eller flormelis.
Server straks.
| Rote Strasse |
Foto: Lars Salomonsen og Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar