søndag den 30. december 2012

Efter-jul-salat

Der er blevet købt så rigeligt ind de sidste par uger, så nu handler det vel om at komme i bund i køle- og køkkenskabe og få bragt julen ud. Det skal nødig gå gennem skraldespande, så her er en skøn jule-reste salat der passer godt til stegt kylling eller en hakkebøf.

Har du ligesom de fleste andre rødkål, lidt kedelige appelsiner, et par pigeoner, nødder og lidt tørret frugt liggende, kan de med fordel bruges og kombineres i skønne salater. Fordelen er jo, at det hele holder sig rigtig godt og passer sammen smagsmæssigt. Så når den fede nytår er færdig kan du smæske dig i sunde, skønne og ikke mindst velsmagende salater.

1 håndfuld mandler
2 spsk olie
1 spsk mørk eddike
1 tsk sennep
salt og peber ½ rødkål
1-2 æbler
1 appelsin
5 figner
Rist mandlerne på en tør pande til de dufter. Hæld olie, eddike, sennep, salt og peber i en skål og rør det sammen. Skær rødkålen i tynde, tynde strimler og æblet, appelsinen og fignerne i mundrette størrelser. Vend kål og frugt i  dressingen og pynt med mandler.

2 kommentarer:

  1. Sådanne reste-salater er rigtig gode og et dejligt alternativ til alt det fede og søde vi fik i julen :-)
    godt nytår og tak for masser af inspiration i 2012

    Angelika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din søde hilsen, og rigtig godt nytår til dig
      Venlig hilsen Louise

      Slet