onsdag den 17. oktober 2012

Stop æblespild

Der ligger æbler for millioner af kroner og rådner op i de danske haver, samtidig med at vi glædeligt slæber peruvianske æbler hjem fra butikkerne.
Og selvom du bor midt i byen, kan du sagtens spise dine eller naboens æbler. De gravide og dem under 3 år skal skære skrællen af, mens alle vi andre blot skal vaske dem godt, fjerne orm og snegle og gå om bord i de de skønne frugter.
Gå på rov og fyld lommerne med skønne æbler.

Kog æblemos med vanilje, kardemomme og kanel. Æblemos er selvfølgelig velegnet til pandekager og yoghurt. Men også i gryderetter bl.a. dem med meget tomat er æblerne med til at tilføre en god naturlig sødme.

Denne opskrift er nok mest til dem her syd for grænsen, der ikke har helt styr på det med den danske æblekage.

Gammeldags dansk æblekage
1 kg æbler, sukker og ½  flækket vaniljestang
100 g rasp (Paniermehl)
3 spsk sukker
piskefløde
ribs eller æblegele

Skæl æblerne, fjern skroget og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne til mos med sukker og vaniljestang. Mængden af sukker afhænger meget af æblesorten - så smag dig frem. Afkøl mosen og fjern vaniljestang før servering.
Hæld rasp og sukker på en pande og varm det op under omrøring. Når det begynder at karamellisere, er det færdigt. Hæld det op på en tallerken og køl det af. Pisk fløden til skum. Arranger rasp, æblemos og flødeskum i skåle og pynt med gele. Server straks - inden raspen bliver blød.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar