søndag den 7. oktober 2012

Herlig hyld
Det er det vildeste svineri at lave hyldebærsaft, men det smager så godt og så er det rigtig godt at drikke når efterårets sygdomme rammer os. Et shot hyldebærsaft med hakket ingefær og hvidløg tager lige den værste snue - det er naturligvis ikke videnskabeligt bevist, men det skader ikke.


Rå hyldebær er giftige og det kan man godt smage. Munden krymper sig sammen og de smager besk og træagtige i rå tilstand. Denne smag forandres fuldstændig, når de koges til saft med sukker.

1 kg hyldebær
3 belle de boskoop æbler
1/2 liter vand + 1/4 liter vand

Til 1 liter siet saft
500 g sukker
1 tsk citronsyre
Evt. Atamon  (se dosering på pakken)

Skyl bærrene og rib dem med en gaffel (dvs. at fjerne bærrene fra grenene med gaffel). Vask æblerne og skær dem i stykker. Kom æbler og bær i en gryde med ½ l vand. Bring vand og frugt i kog til bærrene brister og lad det simre 10 minutter. Kom mosen i en saftpose eller et rent viskestykke til afdrypning. Vrid saften ud af frugt og bær. Kog den afdryppede saft med resten af vandet. Mål derefter saften og dosér sukker og citronsyre. Giv saften et hurtigt opkog og hæld den på skolede flasker. Opbevar saften i køleskab eller i fryseren i plastikflasker.
 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar