onsdag den 31. oktober 2012

Find dit talentMin søn kan godt lide at få folk til at føle sig godt tilpas og da han en aften sad i sin mormors køkken og spiste risengrød, som hun havde købt færdigt i sådan en finurlig pølse, sagde han: ”Mormor, du har varmet denne her risengrød så godt”. Da han dagen efter besøgte en af min mors veninder, var han der igen med sin ros: ”Lillian, du er så god til at lave agurkesandwich”. Jeg behøver nok ikke at fortælle, at der hverken skal de store kulinariske kundskaber til at varme risengrød op, eller smøre lyst sandwichbrød med Philadelphia og lægge tynde skiver agurk på. Det handler vel bare om at finde det man er god til, og kan overskue og så servere det for sine gæster.
Hvis du kan overskue det, kan denne kage få dine gæster til at føle sig godt tilpas.Overdådig æblekanelkage

100 g smør
200 g sukker
3 æg
300 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vanilje
¼ tsk salt
1½ dl yoghurt
200 g revet marcipan
1 spsk kanel
100 g farin
ca. 400 g æbler

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron, vanilje og salt sammen. Rør det i dejen skiftevis med yoghurten. Riv marcipanen og bland den i dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
Bland kanel og farin sammen. Rengør æblerne og skær dem i tynde både og vend dem i kanelsukkeret. Arranger æblerne på kagen og hæld resten af sukkeret over. Bag den i ca. 1 time og 15 minutter. Server evt. flødeskum eller cremefraiche til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar