torsdag den 18. oktober 2012

Bag dine egne - alterbrød



Jeg får de sjoveste opgaver. Og i denne uge er jeg blevet bedt om at lave en opskrift på alterbrød til Kirkesiden i Flensborg Avis. Det er jo ikke fordi, der egentlig er noget i vejen, med de alterbrød vi får om søndagen, meeen de kunne måske godt smage af en anelse mere, og det ville også være meget rart, at de ikke klistrede sig fast oppe i gangen.
Til dem der ikke har brug for at bage sine egne alterbrød, egner de salte småkager sig også rigtig godt til et glas vin.


Krydrede alterbrød

75 g smør
75 g fundkornshvedemel
75 g hvedemel
¼ tsk salt
1 tsk timian
1 tsk hakket rosmarin
½ sammenpisket æg

Hak smørret ned i en skål. Hæld de to slags mel, salt, timian og rosmarin i og smuldr dejen mellem fingrene til den bliver grynet. Saml dejen med ægget, hæld lidt i ad gangen og form dejen til 2 ruller. Pak dem i film og læg dem på køl ½ times tid. Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Skær dejen i så tynde skiver som muligt, læg dem på bagepladen og bag dem i 8-10 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse til de skal spises.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar