onsdag den 24. oktober 2012

Græskar suppe


Denne fætter her er en butternut squash selvom det altså er et græskar. Den indeholder masser af smukt gult frugtkød der smager sødligt af nødder. Den har ganske få kerner og tynd skræl, så man får masser af kød for pengene her. Under de optimale opbevaringsforhold kan den holde sig op til et år! hvis der var nogen, der fik lyst til at gemme den.

1 løg
2 fed hvidløg
1 stort stykker ingefær
ca. 500 g rengjort hokkaido, muskat eller butternut squash
1 spsk karry
olie til stegning
sukker, salt og peber
ca. 1 liter god bouillon gerne Herbamare bouillon
4 spsk græskarkerner 

Pil og hak løg, hvidløg og ingefær. Skær græskaret i terninger. Varm karry i en gryde, hæld olie på. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og græskar. Vend det rundt et par minutter. Hæld bouillon på og lad det simre til græskaren er helt mør. Blend og smag til med karry, sukker, salt og peber. Rist græskarkernerne og server dem til.

Variation 
Byt 4 dl bouillonen ud med kokosmælk
Smag til med appelsinsaft
Lidt fløde eller flødeost skader aldrig

2 kommentarer:

 1. Hej Louise.
  Har nu prøvet din opskrift på græskar suppe 2 gange.Og må sige at de er en fantstisk suppe,selv mine børn kan lide den :)
  Hilsen Pia Mortensen.

  SvarSlet
 2. Hej Pia
  Hvor der sødt af dig at skrive. Vi spiser suppe en gang om ugen, og det er bestemt ikke hver gang, mine børn syntes, at det er en fest. Men græskar plejer at være ok og i øjeblikket er de vilde med jordskokkesuppe, men det er noget mere besværligt at tilberede en græskar.
  Jeg håber du bliver med at kigge på bloggen :-)
  Venlig hilsen Louise

  SvarSlet