torsdag den 11. oktober 2012

Mega, mega musselmalet


Væggene i vores køkken var blevet godt snavsede, så der skulle nyt liv til, og det skal jeg love for, at er der kommet. Først malede min mand tre af væggene hvide og den fjerde mørkeblå. Lige den mørkeblå der er i det musselmalede stel. Og nu er der blevet pyntet endnu mere op, med en mega mega stor musselmalet blomst. Det er jo ikke mig der har været fremme med penslen her, men min super kreative mor. Og selvom det er svært, er det værd at forsøge. Man kan jo starte bag en dør, hvis man er i tvivl om hvor langt evnerne rækker.
Kulturarv
Det musselmalede mønster er en del af Danmarks kulturarv. For kendere over hele verden, er det synonymt med dansk porcelæn. Mønstret er oprindeligt fra Kina og der er mange andre der har forsøgt sig med at male det på porcelæn. Men siden 1775 har de specialuddannede malere på den Kongelige Porcelænsfabrik – eller Royal Copenhagen - malet tusindvis af tallerkner med mønstret på. Og fordi det stadig bliver malet og samlet i hånden, er det, dét ægte musselmalede man finder på porcelænet fra Royal Copenhagen.
Siden år 2000 har Karen Kjældgård-Larsens Mega musselmalede stel været at finde overalt. Hun fordoblede mønstret og gentog dele af det på porcelænet. På den måde, blev det flere hundrede år gamle stel bragt helt op til dato.
Se mere på www.royalcopenhagen.com

Fremgangsmåde
Det er ikke nogen hel nem opgave at male Mega mussel op på væggen, men når det først er gjort, er det en stor tilfredsstillelse at se på. Find et sted hvor det vil være passende, her er det i køkkenet, men det kunne også være en ide til spisestuen. Det er nemmest at male på væggen, hvis man har en over head projektor. Så skal man ”bare” klippe et billede af mega-mussel ud og kopiere det over på en transparant. Herefter tegner man det op på væggen i den ønskede størrelse. Blomsten her måler på det bredeste sted 45cm. 
Hvis ikke skal man forstørre billedet 10 gange, ved at lægge ternet papir over, eller tegne felter på 1cm. Man kan også tegne blomsten op på papir, klippe den ud og tegne uden om på væggen. Tegn forsigtig op med blyant og start med at male blomsten, fortynd malingen til den lille skygge der er rundt om blomsten, brug en lineal når du maler de lige streger. Der er mange andre muligheder med små grene hist og her, hvis man har lyst til det.
Materialer: lineal og pensler samt mørkeblå vægmaling: kobaltblau RAL 5013HR

Ingen kommentarer:

Send en kommentar