fredag den 5. oktober 2012

Hjertet i HjertingEn aften sad min mand og så lidt fjernsyn og på et tidspunkt dukker fodboldlandsholdet op. De sidder og spiser morgenmad på Hjerting Badehotel. Da jeg et par uger efter har fødselsdag, får jeg en overnatning på sammen hotel som landsholdet overnattede på. Jeg ved ikke, om min mand forventede at møde fodbolddrengene ved buffeten? Men når vi ellers er ude og rejse, er han ikke til at drive ned i morgenmadsrestauranten, men vil hellere have en bakke på sengen. Det var der ikke noget af, da vi besøgte badehotellet! Klokken 8 stod vi klar, renskurede nede ved buffeten. Men der var ikke nogen kendisser, kun småpludrende tyskere, svensker og danskere, der nød stemningen i de dejlige lokaler.
Badehotel
Der findes masser af badehoteller rundt omkring i Danmark. Hjerting Badehotel er et af dem. Siden 1914 har det betjent gæster (primært københavnere) der kom for at få frisk luft, god forplejning og skøn udsigt. Hjerting har udover restaurant, en dejlig kro, en cafe, 42 værelser og en fin gourmet butik hvor man kan købe lækkerier med hjem. Ikke kun dem på glas og flasker men også retter der blot skal lunes, pålæg og salater. 

Ud af hotellet
Når man nu alligevel er på de kanter, så skal man lige forbi Sven Wiig Hansens store skulpturer ”Mennesker ved havet”. De ligger på vejen fra Hjerting ind mod Esbjerg. Og i stedet for at suse ind til gågaden, så kør en tur i industrihavnen. Her kan man få frisk og røget fisk i de små fiskehandlere. Esbjerg kunstmuseum i Musikhuset er bestemt værd at besøge og det er Hjerting kirke også. Den ligger oppe bag badehotellet og er udsmykket af Robert Jacobsen. 

Det er et par år siden, jeg var på Hjerting første gang, og i weekenden var vi der så igen, og det er kun blevet bedre.

http://www.hotelhjerting.dk
http://www.eskum.dkCarpaccio
Få slagteren til at skære kødet i papirtynde skiver og lægge det i enkelte lag på madpapir, så det ikke klistrer sammen. 
200 g oksefilet

Dressing
100 ml mayonnaise
1 spsk worcestershiresauce
1 spsk citronsaft
Mælk

Eller
Olivenolie
Citronsaft
Parmesanflager
Salt og peber

Rør mayonnaise sammen med worcestershiresauce og citronsaft og rør mælk i til det har en lind konsistens. Læg kødet ud på fire tallerkner, hæld dressingen over og server straks. I stedet for dressingen kan man duppe olivenolie, citronsaft, salt og peber over og pynte med parmesanflager.
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar