mandag den 24. september 2012

Gullasch


Min veninde skal til Prag i næste weekend og det glæder hun sig til, for der får man serveret masser af kogt kød og kål. Vi der bliver hjemme, skal ikke snydes for denne delikatesse, så I får opskriften på gullasch her.
Det er jo ikke liige en ret der med fem ingredienser, der bliver færdig på 25 minutter. Men hvis du nu arbejder hjemme en af dagene, tager den ikke lang tid at forberede, og så skal den bare stå og snurre på komfuret de næste 4 timer. Kålsalaten kan til gengæld laves i løbet af et par minutter.

Gullasch

hvedemel, salt og peber, paprika og chili
600 g oksekød i tern - bov, kam eller tyksteg
olie til stegning
2 løg
4 hvidløg
1 dl tomatpure
Bouillon gerne Herbamare 
4 gulerødder

Server kartoffelmos til

Bland mel, salt, peber, paprika og chili sammen og vend kødet i. Brun kødet i en stor gryde og tag det op. Pil og hak løg og hvidløg og sauter dem. Hæld kødet i gryden igen, kom tomatpure i og dæk med bouillon. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og hæld dem i gryden. Lad retten simre til kødet er mørt, det kan sagtens tage et par timer eller mere. Det må på intet tidspunkt koge. Smag til med krydderierne og tilsæt gerne flere gulerødder, champignon eller rodfrugter.

Kål og koriander

1/4 hvidkål
1 granatæble
1 bundt koriander
olie, eddike, salt og peber
Evt. feta

Skær kålen i tynde skiver og vend den i olie og eddike, krydr med salt og peber. Rul granatæblet over bordet, halver det og pil kernerne ud. Vend kerner og koriander i kålen.  Skal det være lidt lækkert passer feta rigtig godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar