tirsdag den 4. september 2012

De nye rødder



Vi skal spise de lokale varer, når de er gode og det er rodfrugterne nu. Der er et stort udvalg og kiloprisen er lav. Det nemmeste er at rense dem og bage dem i ovnen eller koge og purere dem til supper. Byt gerne ud med de rodfrugter, der er dine favoritter og som din grønthandler kan tilbyde dig til en god pris.


Rødder i hyld og jordskokkepure

500 g gulerødder
200 g pastinak
200 g persillerod
1 pære
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk mild lys eddike f.eks. balsamico
Persille

Jordskokkepure
500 g jordskokker
1 dl fløde
Salt og peber

Tænd ovnen på 220 grader. Rengør rodfrugterne. Skær rodfrugter og pære i lige store lange både. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og hæld grøntsager og pære i. Hæld hyld og eddike over og vend det rundt. Krydr godt med salt og peber og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Rengør jordskokkerne kog dem møre i ca. 8 minutter. Blend eller mos jordskokkerne og kom dem tilbage i gryden med fløde. Kog igennem og smag til med salt og peber. Steg koteletterne i fedtstof på en pande.
Pynt de ovnstegte grøntsager med persille og server dem til koteletter og pure.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar