lørdag den 31. december 2011

Tid til burger?

Tømmermænd
Hvis og når man har tømmermænd, er der ikke noget så godt som en burger. Hvis man ikke orker at lave det selv, må man bruge de store kæder. Men hvis man tænker sig bare en lille bille smule om, når man alligevel går ud og køber ind til den store festmiddag, kan man også lige tænke på, hvad der skal indtages dagen efter. Så undgår man også den grumme og lidt tomme fornemmelse man ofte har, når man forlader en fastfood restaurant. Det er god terapi at lave mad, når man har ondt af sig selv, over alle de mænd der buldrer rundt. Vi spiser det altid 1. januar, så er børnene og de voksne lykkelige.
Men man behøver så absolut ikke at have tømmermænd, for at ha’ brug for en burger. 


Burgerbollen
Det nemmeste er jo at købe burgerbollerne. Det er bare ikke godt nok og man kan jo spise så mange af de bløde, søde boller, uden af de mætter. Næ, prøv en hjemmebagt, hvis I har tid. 

25 g gær
150 ml håndvarmt vand
150 ml yoghurt
50 ml olie
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 spsk sesam
200 g durummel
250 g hvedemel
Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Opløs gæren i lidt af vandet. Hæld resten af vandet, yoghurt og olie i. Tilsæt salt, sukker, sesam og durummel. Ælt hvedemel i til dejen føles glat og slipper bordet/ skålen. Lad dejen overdækket, hæve lunt 1 time. Ælt dejen igennem og form den til ca. 10 boller. Tryk dem helt flade med hånden og lad dem hæve yderligere 20 minutter. Pensl dem og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. 

Bøffen
500 g hakket oksekød
50 g røget skinke
Salt og peber
Hak skinken og rør den i det hakkede kød. Krydr med salt og peber. Form kødet til store flade bøffer og steg dem på panden i ca. 3 minutter på hver side. 

Agurkesalat og syltede løg
2 spsk sukker
2 spsk eddike
2 spsk vand
½ agurk
2 rødløg
Rør sukker, eddike og vand sammen og krydr med salt og peber. Del portionen i to skåle. Skær agurken i tynde skiver og kom dem i den ene skål. Skær løget i tynde skiver og kom dem i den anden. Lad det trække ½ times tid. 

Avokado mos
Hvis man ikke kan få en moden avokado er det spild af tid at lave avokado mos.
1 moden avokado
2 spsk blød gedeost
1 fed hvidløg
Salt og peber
Skær skrællen af avokadoen og fjern stenen. Hak avokadoen evt. med en håndblender sammen med gedeost og hakket hvidløg. Smag til med salt og peber.

Kartofler
Vi er meget uenige om kartoflerne skal skrælles eller ej os hos. I må gøre hvad I syntes bedst. 
1 kg store kartofler
2 spsk olie
Salt og peber
Vask kartoflerne og skær dem i pommes frites lignede stave. Vend dem i olie og læg dem på en bageplade med bagepapir. De må helst ikke ligge oven på hinanden. Bag dem i ca. 25 minutter ved 22o grader. Vend rundt i dem ind imellem. Krydr med salt og peber, når de er færdige. 

Det grønne
Coleslaw passer rigtig godt til brugere, og så får vi igen den sunde kål og gulerødder.
250 g hvidkål
250 g gulerødder
100 g yoghurt
50 g mayonnaise, gerne fedtreduceret
2 tsk eddike
1 spsk ketchup
Salt og peber
Hakket persille
Skær hvidkålen i super tynde strimler. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Bland yoghurt, mayonnaise, eddike og ketchup sammen og smag til med lidt af det hele og salt og peber. Vend hvidkål og gulerødder i dressingen og drys persille over. 

Herudover er der brug for
Ost
Salat
Tomat
Ketchup
Mayonnaise. Hvis din mayonnaise ikke smager som dem du får ude, kan du smage den til med sukker og eddike
Cola

Ingen kommentarer:

Send en kommentar