lørdag den 17. december 2011

Hjemme blandet

17. december

Hvis man ikke aner hvad man skal give i gave, er det godt at give, noget man selv har lavet. Hvis det oven i købet er spiseligt, så kan modtageren, da kun blive lykkelig.
Disse finurlige blandinger er gaveideer til dem der sjældent laver mad selv, men sætter pris på den gode kvalitet. Bland gode råvarer sammen og giv dem væk i pæne glas,så emballagen også er en gave i sig selv.

Chokoladekage

250 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
50 g kakao
100 g chokolade
50 g mandler

Hæld ingredienser i et glas eller en pose.
Skriv en lille seddel med følgende tekst og sæt den på glasset. 
Hæld posens indhold i en røreskål. Smelt 200 g smør og afkøl det. Hæld smørret i kageblandingen og pisk det sammen. Tilsæt 3 æg, 1 ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ca. 45 minutter ved 180 grader. Pynt evt. med glasur.

Couscous

200 g couscous
2 spsk tørret mynte
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk instant bouillion
50 g tørrede tomater

Vend couscous med mynte, krydderier og bouillon og hæld det i en celofanpose eller et glas. Læg tomaterne oven på og luk posen.
Skriv et kort hvor der står følgende: Hæld posens indhold i en skål. Hæld 4-5 dl kogende vand over og lad det trække i ca. 10 minutter. Spis couscous som tilbehør til kylling eller frikadeller.Småkager

125 g sukker
100 g brun farin
125 g mel
60 g grove havregryn
1 tsk vanille
75 g chokolademokkabønner

Hæld ingredienser i et glas.
Skriv en lille seddel med følgende tekst og sæt den på glasset. 
Hæld posens indhold i en røreskål og rør den sammen med 1 æg og 125 g blødt smør. Lav klumper på ca. 25 g og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. Gør hænderne våde og pres kagerne flade. Bag dem ved 190 grader i 8-9 minutter midt i ovnen. Afkøl kagerne på en rist.


Foto Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar