torsdag den 8. december 2011

Sønderjysk raw-food

8. december
Grønkål er vinterens svar på dejlig grøn salat. Det er fyldt A- og C- vitaminer og fibre. Det er dansk og billigt, så der er ikke nogen grunde til ikke at spise, den sjove vintersalat. Husk at skylle det godt, tørre det godt, skære de grove ribber fra og bruge rigelig med dressing, så skal det nok glide ned.

Grønkål med frugter

2 spsk olivenolie
1 spsk lys eddike
1 tsk honning
Salt og peber
250 g grønkål
1 granatæble
3 klementiner
Salt og peber
1 håndfuld valnødder

Rør olie, eddike og honning sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen i en stor skål. Rib grønkålen og skyl den i flere hold rent vand. Knug grønkålen tør og hak den fint med en stor kniv. Vend kålen i dressingen. Rul granatæblet over bordet, halver det og tag kernerne ud. Der må ikke komme noget af det hvide med, da det smager helt vildt bittert. Hæld kerner og saft over kålen. Pil klementinerne, del dem i både og kom dem i kålen.

Grønkål med mormordressing

250 g grønkål
50 g mandler
½ dl fløde
saften af ½ citron
1-2 tsk sukker
Salt og peber

Riv ribberne af grønkålen. Skyl kålen godt, tør den i et viskestykke og hak den groft. Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve og dufter. Hak dem groft. Rør fløde og citronsaft sammen og smag til med sukker, salt og peber. Vend grønkålen i dressingen og pynt med mandler.

Grønkål med feta 

250 g frisk grønkål
2 æbler
2-3 spsk olie
Saft af ½ citron
100 g feta
Evt. lidt chiliflager

Riv ribberne af grønkålen. Skyl kålen godt, tør den i et viskestykke og hak den groft. Del æblet i kvarte, fjern kernehuset. Skær æblebådene i mindre stykker. Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Vend kål, æbler og feta i dressingen. En lille smule chili, er også godt i denne her salat. 

Foto Gertrud Sabroe Termansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar