lørdag den 10. december 2011

Varm dig!10. december


Vi bliver i denne tid overøst med anbefalinger, der skal forhindre os i at få influenza eller blot blive forkølede. Et af de behagelige råd er, at vi skal drikke rigeligt med varme drikke for at forhindre bakterier i at formere sig i vores mund. Varm cider og julete er skønne drikke, som man hurtigt kan tilberede når der kommer gæster.
Hvis man bruger et rigtig godt kakaopulver er det en fryd at drikke varm kakao. Jeg sværger til Valrhona, den er dyr, men helt ufattelig god. Og så meget kakao bruger man jo heller ikke til sådan et glas. Så der er rigeligt tilbage til både konfekten og chokoladekager, når man har drukket sin varme chokolade.
Når der også kommer kardemomme i, er drikken forvandlet fra noget der minder om en børnefødselsdag til en dejlig voksendrink. Er der børn med, så drop kardemommen og server marshmallows til i stedet - det er sjovt.

Varm cider

7,5 dl cider
2 tynde skiver frisk ingefær
1 lime i skive
1 dl vodka

Varm saften op med ingefær og lime. Kom lidt vodka i glassene og fyld den krydrede cider over. Pynt med mynte eller koriander.Chai

1 kande stærk sort te
3 kapsler kardemomme
1 kanelstang
10 nelliker
1 sukkerstang pr. person

Tilbered en kande stærk sort te med kardemomme, kanelstang og nelliker. Varm mælken og bland den i den varme te. Kom en sukkerstang i glasset ved servering.

Varm kakao

2 spsk kakao
3 spsk sukker
1 l mælk
1 kanelstang
Evt. rom
Pynt skumjulemænd og flødeskum

Rør kakao, sukker og 1 dl mælk sammen. Varm resten af mælken op sammen med kanelstangen og hæld kakaomælken i under omrøring. Tag gryden af varmen før det koger. Server den varme kakao med flødeskum og skumjulemænd.

Foto Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar