tirsdag den 13. december 2011

Guirlander

13. december 

De fine hjemmelavede guirlander behøver ikke at blive pillet ned med resten af julepynten, de kan sagtens blive hængende hele året. Guirlanderne kan også fremstilles i papir. De er også perfekte i haven til en sommerfest.

Materialer
Til en guirlande med 20 vimpler. Decoupagelim kan både bruges til at lime og lakere med.
1 m stof
1 m vlieseline,
Decoupage lim
5 m snor

Fremgangsmåde
Klip en trekantet skabelon ud i pap. Stryg vlieseline på stoffet. Tegn efter skabelonen på stoffet. Klip vimplerne ud. Fold vimplerne på midten og sy en løbegang ¾ cm. inde. Lim de enkelte vimpler sammen. Hvis vimplerne skal være helt stive (som på billedet) kan man lakerer dem 2-3 gange med decoupage lim. Træk vimplerne på snoren. Vimplerne kan også laves i karton eller gavepapir.

Paillet pynt
Materialer
De superfine pailletter og den voksede tråd er fra Panduro Hobby 70 15 01 05. Pailleterne sælges i en stor pose, så der er også til julepynt og dekoration til bordet. Hvis man ikke har pailletter og vokset snor kan man bruge små ”perleplade” blomster og kinesertråd.
20-30 paillet figurerne
3 meter vokset snor
Bind paillet figurerne på snoren på hver 5 cm. Man må gerne kunne se knuden. Sæt snoren op på en hylde, et skab eller brug guirlanden på juletræet.

Ide: Lotte Dandanell Foto: Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar