tirsdag den 6. december 2011

Coq au gløgg

6.
Gryderet med juletoner


 Prøv en af de superlækre økologiske kyllinger fra Rose. Kyllingerne lever i 63 dage i forhold til de konventionelle kyllinger, der bliver slaget efter 33 dage. De økologisk kyllinger kan komme ud hele dagen og så har de oven i købet, dobbelt så meget plads at boltre sig på indenfor. Kødet er mere smagfuldt og har mere bid end kødet fra de konventionelle kyllinger. Vær opmærksom på at den store økologiske kylling kræver længere tilberedningstid ved lidt lavere temperatur. Til denne her ret kan man nøjes med en stor pakke af de flotte lår med overlår. Når kødet løsner sig fra knoglen er kødet gennemstegt.
Denne ret er så lækker og julet og når den først er sat over skal der kun koges kartofler eller en portion bulgur, så er den middag serveret.

Coq au gløgg

1 kylling
100 g bacon
4 gulerødder
2 pastinakker
2 porrer
5 enebær
5 friske peberkorn
1 hel kanel
5 nelliker
3 dl rødvin
1½ dl bouillon
Persille

Skær kyllingen i 8 stykker, skyl dem og tør dem med køkkenrulle. Rengør grøntsagerne og skær dem i små tern. Svits bacon i en tykbundet gryde. Tilsæt kyllingen og vend det rundt et par minutter. Hæld rødvin over kyllingen sammen med krydderierne og halvdelen af grøntsager. Krydr med salt og peber og lad retten simre i ca. 45 minutter. Hæld resten af grøntsagerne i og lad dem simre med de sidste 10-15 min. Pynt med persille og spis kartofler til.

Foto Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar