torsdag den 24. maj 2012

Sommer pizza


Hjemmebagt Pizza Margherita med røget skinke og råmarinerede champignon.
Hvis du kan nå at bage bunden selv, er opskriften her, ellers går det også fint med købebund.

Til 1 bagepladepizza


Dej
15 g gær
2½ dl lunt vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g durummel
Ca. 300 g hvedemel
Endvidere
100 g parmesan 

Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet, olien, salt og durummel. Ælt hvedemel i til dejen føles smidig og slipper bordet. Læg dejen i et fad, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter. Ælt dejen igennem, rul den ud og fordel den på 1 bageplade. Fordel fyldet tomatsovsen på dejen og bag dem i 5 minutter ved 275 grader. Fordel halvdelen af osten over og bag færdig i ca. 5 minutter. Hæld resten af osten på, når pizzaen kommer ud af ovnen.

Tomatsovs
1 løg
3 hvidløg
500 g purerede tomater 
1 spsk oregano
2 spsk mørk eddike
1 spsk sukker
Salt og peber 

Pil og hak løg og hvidløg. Sauter løgene på en pande i olie, hæld lidt af tomaterne, oregano, eddike og sukker på og kog det igennem. Hæld resten af tomaterne på og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.


Marinerede champignon
500 g champignon
½ dl lys balsamico
salt og peber
Basilikum

Rengør champignon, skær dem i skiver og læg dem i en skål. Hæld eddike over og krydr godt med salt og peber. Pynt med basilikum. Server champignon på den varme pizza sammen med skinke og evt. tomatsalat.
 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar