fredag den 11. maj 2012

Mere suppe

Vi har købt en kvart ko og når mørbraden, tyndstegen, ossobuco, småkødet og alt det hakkede kød er spist, er det eneste der ligger tilbage i frysere kæmpe poser med suppe ben. Og lige før vi får en ny kvart ko, eller når vi skal spare, spiser vi rigtig meget suppe. Det er billig mad, og med hjemmelavede melboller er det vel nærmest en delikatesse.

Grundsuppe
1 selleri
3 gulerødder
3 store løg
4 store tomater
3 kilo suppeben
10 peberkorn
4 stilke timian
Ekstra. 5 peberkorn, 2 stilke timian, 1 laurbærblad

Pynt
1 gulerod i tern

Tænd ovnen på 240 grader. Skær det yderste af sellerien og skær den i store stykker. Vask gulerødder, løg og tomater og skær dem i store stykker. Kom grøntsager, og suppeben på en bageplade belagt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen til det hele har fået farve ca. ½ time. Hæld ben, grøntsager, peberkorn og timian i en stor gryde og dæk med vand. Kog op, skum af og lad det simre i 3-4 timer. Stil det på køl over natten. Varm op igen og si herefter ben og grøntsager fra. Kødet pilles fra benene og bruges i suppen eller i en pastaret dagen efter. Grøntsagerne kan lige ledes gemmesHusk at salte godt. Kog suppen ind til det halve med flere peberkorn, timian og evt. laurbær. Si krydderurterne fra og smag til med salt og peber.

Melboller
100 ml vand
25 g smør
75 g mel
1 tsk salt
1-2 æg
Varm vand og smør i en gryde. Tag gryden af varmen og hæld alt mel og salt i under piskning med elpisker. Pisk 1 æg i. Dejen skal være fast, så den kan komme ud af bollesprøjten. Hvis den er for fast, tilsættes endnu et æg. Kom dejen i en bollesprøjte, pres dem ud og skær dem af med en kniv. Lad dem dumpe ned i den skoldhede suppe. Hvis man ikke har en bollesprøjte, bruger man en teske. Når bollerne kommer op til overfladen (det tager 1minut), er suppen klar til servering. Kom gulerodstern i tallerknerne og hæld suppen op. 

Kan du ikke nå at lave suppe i dag, så køb en klar suppe og en pose mel-og kødboller. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar