onsdag den 9. maj 2012

FødselsdagskagerJeg får rigtig tit forespørgsler på om man kan lave dejen til kanelsnegle dagen før de skal bages og svaret er at det kan man sagtens. 


Hvis sneglene skal bruges til morgenmad, eller skal med i skole/på arbejde/ i børnehave kan man lade dem hæve køligt natten over. Om morgenen tager man dem ind i varmen ca. 20 minutter, før de skal bages. 


100 g smør
100 ml mælk
10 g gær
50 g sukker
2 æg
Ca. 450 g hvedemel
Fyld
75 g blødt smør
150 g brun farin
2½ spsk kanel

Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i. Udblød gæren i lidt af den lune mælk og hæld resten i. Rør sukker og æg i og ælt melet i til dejen er smidig og slipper bordet / fadet. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter. Ælt dejen igennem og rul den ud til en lang plade på ca. 50 gange 20 cm.  
Rør smør, farin og kanel sammen. Smørret skal ikke smeltes. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen som en roulade. Skær kagerne i lige store stykker skiver. Enten 12 tykke eller 18 tyndere. For muffinsformene med papirforme og sæt kagerne i. Lad sneglene hæve natten over. Tænd ovnen på 200 grader, tag kagerne ud af køleskabet og lad dem hæve lunt i 15-20 minutter. Bag dem i ca. 8 minutter til de netop har fået farve. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar