søndag den 20. maj 2012

Spis lokaltDet er tankevækkende, at der selv på den meste moderne, plastik, koncept rigtige tankstation på de franske motorveje altid er plads til et hjørne med egnsretter. Små finurlige glas med marmelade, flasker med vin, olie og eddiker og kager, brød og kiks som netop spises i området her omkring denne tank. Det savner jeg gevaldigt, når jeg kører igennem Danmark. Her kan jeg kun være sikker på, at jeg kan få en pølse svøbt i sød, fed, vammel dressing, kedelig kaffe (er det overhovedet kaffe?) et æble fra Peru og et stort udvalg af slik.
Jeg efterlyser gode varer fra stolte producenter på tankstationer og i dagligvarer forretninger. De kunne godt have lækkerier fra slagterier, mejerier og for den sags skyld bryggerier og mosterier stående, så man kunne vise, hvad man var stolt af her i området. Det kan godt være det ikke kan betale sig i første omgang, men på længere sigt, kan det altid betale sig at sælge gode råvarer.

Retterne i denne udgave af Louises Køkken er tilberedt med lokale produkter. Lige uden for Flensborg i Freienwill dyrkes asparges. Ramsløg kan man købe eller selv finde. Den røgede skinke er fra Hofladen Medelby og mælkeprodukterne fra Naturmælk i Tinglev. Mel- og grynprodukter er fra Skærtoft Mølle på Als. Tilsvarende kan helt sikkert også lade sig gøre i resten af landet.


Forårs tærte

Forårstærten kan spises som den er, eller med tynde skiver af røget skinke til.

Dej af
150 g mel
1 tsk salt
75 g smør

Fyld
300 g kartofler
250 g asparges
3 æg
2 dl cremefraiche eller kvark
Salt og hvid peber
Ramsløg

Hæld mel og salt i en foodprocessor. Hak smørret ned i melet. Lad maskinen køre til dejen samler sig. Kom evt. 1-2 spsk vand i. Læg dejen på køl i ½ times tid. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform 22 cm i diameter. Prik huller i med en gaffel og dæk med stanniol og bønner. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Rengør kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Skræl asparges og kog dem møre i letsaltet vand i 3 minutter. Hæld koldt vand over og dup dem tørre. Skær kartofler og asparges i skiver. Rør æggene sammen med cremefraichen og krydr rigtig godt med salt og hvid peber.
Fjern stanniol og tærtebønner fra tærtebunden. Fordel asparges og kartofler på tærtebunden og hæld ægge blandingen over. Bag tærten færdig i ca. 30 minutter. Hak ramsløg og pynt med det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar