lørdag den 24. november 2018

Aftenstemning fra morgenstundenPå Benedict i Berlin serverer de morgenmad døgnet rundt, og konceptet er et hit. Restauranten er fyldt 24/7 med festklædte gæster.

Guten Morgen, siger tjeneren, da jeg stikker hovedet ind i restauranten.
Guten Morgen? Siger jeg lidt forundret tilbage.
Guten Morgen. Kann ich ihnen helfen? Spørger han smilende.
Klokken er halv elleve om aftenen, og forvirringen er total. Jeg ser rundt i restauranten, som er fyldt med unge smarte berlinere, forretningsfolk og turister, der sidder og spiser æg benedict, mysli og omeletter, for på Benedict serverer de morgenmad døgnet rundt.
Ved et tilfælde er jeg kommet til at bestille hotelværelse på et af Berlins smarteste hoteller Max Brown, som samtidig huser en af de hippeste morgenmadsrestauranter i byen.
De fleste gæster i restauranten bor ikke på hotellet men kommer udefra, og der er lang kø ud på gaden fra morgenstunden for at få lov til at sidde ved de små og store marmorborde, imellem palmer, billardbord, neonskilte og storblomstret tapet. Her er ikke nogen, der er morgensure, er mærket af hovedpuden eller har morgenhår. Gæsterne har gjort sig lækre, damerne har aftenmakeup, fake-fur og stilletter på, og mændene har strøget skjorten og sat håret med duftende olier. Dem der kommer på Bendict vil ses, og det bliver de.
Næste morgen vågner vi til duften af friskbagte rundstykker og stegt bacon, der trænger sig gennem dørsprækken til vores værelse.
I restauranten vimser vores tjener Victor rundt om bordet og tager imod bestillingen på Avocado bagel frühstück, Pancakes med cookies og chokolade, Shakshuka, Croque Madame, A kiss from Istanbul og Eggs Benedict med røget laks. Retter der, når jeg sidder her og skriver, får min mund til at løbe i vand. Vi får serveret kaffe i alle afskygninger, med og uden mælk, dobbelt og enkelt-shot og morning glory, der er en friskpresset gulerods-og æblejuice med en anelse lime og pyntet med mynte. Der hører en cocktail eller kaffe med til de fleste retter og en stor kurv med boller. Victor fylder brødkurven op, så snart vi har tømt den, og det går stærkt, for brødet er hjemmebagt og lunt, og vi kan smøre det med hjemmesyltet æble-kanelsmør eller Nutella. Og selvom vi spiser morgenmad, sidder jeg med den følelse, at det aftensmad, vi er i gang med. Stemningen, Queen og Toto der bruser ud af højtalerne, den måde tjenerne og de øvrige gæster opfører sig på, har intet, absolut intet med en morgenmadsrestaurant på et almindeligt hotel at gøre. Her har de løftet dagens vigtigste måltid op til et helt nyt niveau.
Og ja, dem der syntes, det er let og lækkert-at gå op til en buffet, sammen med 50 andre og fylde tallerkenen op med cocktailpølser, der har ligget for længe, røræg, der kommer ud af en karton, marmelade fra en spand, og hvad de ellers byder på ude i verden. De vil blive skuffede på Benedict. For her bliver du nød til at studere kortet, læse dig gennem retterne og tage stilling til, om du vil have et pocheret æg eller omelet, til den ret du har valgt. Og så bliver man nok også nød til at se lidt lækker ud fra morgenstunden, men det er jo heller ikke noget problem vel?

Max Brown Ku’Damm og Benedict
Max Brown er en hollandsk hotelkæde fra 2014. De har to hoteller i Amsterdam, et i Düsseldorf, det nævnte her i Berlin, og så er der et på vej i Wien. De billigste værelser i Berlin er på 14 kvadratmeter. De er fyldt godt ud med en kæmpe dobbeltseng, svævende marmorreoler, yndige glaslamper, puf, bord og andet nips, der hygger. Alt sammen i en moderne stil og meget lækkert. Badeværelset er ligeledes småt men smukt indrettet, og der er lækre sæber og cremer til rådighed. I receptionen er der en bager, der har åbent til ca. 19. Her kan man ligeledes købe kaffe. Receptionen er åben 24/7. Der er cykeludlejning til 15 € om dagen.
Vi var heldige/ i god tid og betalte ca. 60 € for et dobbeltværelse.
Og så er der en skønne Bendict, hvor hotellets gæster, så vidt vi kunne forstå, kommer foran i køen. Benedict har flere restauranter i Israel. Morgenmaden koster ca. 20€ pr. person, og så har de også pocheret ægget specielt til dig.

Se mere på maxbrownhotels.com


Æg Benedict
Æg Benedict er en ret med en smørristet bolle, pocheret æg, bacon og hollandaisesauce, der kan varieres i det uendelige.
Der er mange historier om, hvorfor det hedder æg Benedict. En af dem går på, at børsmægler Benedict fra Wall Street går ind på Waldorf Hotel i New York. Han har tømmermænd og bestiller lige det han har lyst til nemlig ovennævnte ingredienser, som køkkenet sætter sammen til en ret, som herefter bliver opkaldt efter ham.French toast

Nem
2 personer
30 minutter

2 små æg
2 spsk fløde
½ tsk kanel
½ tsk kademomme
4 skiver briochebrød
smør til stegning
crunchy jordnøddesmør
2 bananer
2 spsk saltede jordnødder
Granatæblekerner eller frosne bær
Ahornsirup

Pisk æg og fløde sammen med kanel og kardemomme.
Vend brødene i æggeblandingen.
Smelt smør på en pande.
Steg brødene lysebrune.
Lad dem køle lidt af.
Smør jordnøddesmør på.
Skær bananerne i skiver og læg dem på brødet.
Pynt med jordnødder og granatæbler.
Hæld ahornsirup over.


Morning Glory
Nem
3-4 glas
15 minutter
Du skal bruge en saftpresser

500 g gulerødder
3-4 æbler
Lime eller citronsaft
Isterninger
Mynte eller spansk kørvel

Skær gulerødderne og skær æblerne i kvarte. Pres gulerødder og æbler, smag til med citron eller lime. Server i glas på stilk med isterninger og pynt med mynte eller spansk kørvel.Æg Benedict

Middelsvær
2 personer
30 minutter
Bør spises straks

Hollandaisesauce
75 g saltet smør
2 æggeblommer
1 spsk koldt vand
salt, peber
Citronsaft

150 g frossen spinat
50 ml piskefløde
2 skiver engelsk muffin
smør til stegning
salt, peber
2 æg
4 skiver laks

Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Pisk æggeblommer og vand sammen. Hæld smørret i æggene, samtidig med, at der piskes. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft.
Tø spinaten op. Hæld fløde i og krydr med peber. Steg muffins i smør på en pande. Pocher æggene, et af gangen.
Anret brødet med flødespinat, laks og æg og server hollandaise til.

Tekst og opskrifter har været vist i Flensborg Avis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar