mandag den 22. juni 2015

Nudlegratin med blomkål


Har du en vegetarisk dag om ugen? Eller bare en vegetarisk middag. Her er et godt bud på en ret til hele familien


Til 4 personer
Tid 1 time og 15 minutter
Vegan

Kan naturligvis også tilberedes med komælk, fløde og 2 spsk parmesan, men så er retten ikke vegansk mere - kun vegetarisk.

250 g pasta (uden æg)
500 g frossen spinat
350 g blomkål



1 spsk margarine eller solsikkeolie

2 spsk hvedemel
300 ml bouillon
400 ml soyamælk uden sukker
100 ml sojafløde
Revet muskatnød
Salt, peber

4 spsk rasp

Kog pastaen al dente efter anvisning på emballagen. 

Tø spinaten op.
Skær blomkål i mindre buketter.

Varm olien i en gryde og rør melet ud i det. Hæld varm bouillon i under omrøring. Hæld sojamælk og sojafløde i og varm igennem under omrøring. Smag til med rigelig muskatnød, salt og peber.
Hæld pastaen i et ovnfast fad, hæld blomkål og spinat over og hæld sovsen over til sidst. Drys rigelig med rasp over. Sæt retten i ovnen og bag den i cirka 35 minutter ved 200 grader. Server retten varm eller lun med salat til. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar