søndag den 8. marts 2015

BananpandekagerBananplanten kaldes ofte en palme, men er egentlig en urt. Bladene sidder så tæt sammen, at bladskederne danner noget, der ligner en stamme. I løbet af 6 måneder år vokser planten til sin fulde højde, som er 4-10 meter. Den blomstrer samme år og bærer frugt. Høsten foregår ved, at planten hugges om, og de umodne bananer plukkes af. De grønne bananer modnes kunstigt, når de er fremme i importlandet.
I Nordeuropa er bananen et ret nyt bekendtskab, og først for 100 år siden begyndte importen af bananer til Danmark.
Brug bananen på og i grøden. I smoothie, saft og is. I kager og ikke mindst i pandekager. I og på brød. Prøv pandestegte bananer med kanelsukker, her er bananen skrællet. Bagte eller grillede bananer er også godt, her bruger man de hele bananer. Bananer kan dyppes i chokolade og lægges i fryseren – så har man en god is. Banan kan ligeledes bruges i det salte køkken. Bland banan i de færdigkogte ris og drys hakkede peanuts over.

Pandekagerne er uden hvedemel
Portionen giver 10 små pandekager
Brug den brune banan i denne ret

1 banan
200 ml havregrød
2 spsk rosiner
2 æg
2-3 spsk boghvedemel (eller hvedemel)
½ tsk bagepulver
smør til stegning

Kanelsukker

Mos bananen. Pisk æggene i grøden til den har en glat konsistens. Bland mel og bagepulver og rør det i med rosinerene. Steg små pandekager i fedtstof på en varm pande. Drys kanelsukker over ved servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar