fredag den 30. august 2013

Pizza

Hvem har fået lov til at bestemme aftenens middag? Og står den på pizza? Så glem alt om tomatsovs og tommetyk ost. Og glem så også lige alt om at købe en dej. Det tager 5 minutter at ælte denne her sammen og så MÅ der være nogen der kan rulle den ud sammen med dig. Det smager bedre når man har være med til at lave maden selv. Ikke flere løftede pegefingre herfra- god weekend.


50 g gær
½ l vand
1 tsk salt
1 pakke surdej – fås i specialbutikker og større supermarkeder – kan undlades
300 g italiensk mel Tipo 000
500 g hvedemel

Opløs gæren i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt, surdej og italiensk mel og rør det sammen. Ælt hvedemel i til dejen føles smidig og slipper bordet. Lad den hæve overdækket i ½ time. Ælt dejen igennem og form den til 10-15 boller. Lad dem hæve yderligere ½ time ved stuetemperatur. Rul dem ud til små pizzaer. Fordel fyldet på pizzaerne og bag dem på grillen til de er sprøde.

Gorgonzola og pærer

2 pærer
Olivenolie
100 g gorgonzola
3 stilke salvie
75 g Parmaskinke

Skær pærerne i tynde skiver. Rul dejen ud og pensl med olie. Fordel pærerne på dejen, bræk gorgonzola i mindre stykker og pynt med salvie. Bag pizzaen til den er sprød og osten er smeltet. Server den friskbagte pizza med parmaskinke.

Tomater

Olivenolie til pensling
3-4 friske tomater
150 g bøffelmozzarella
50 g parmesan
Frisk basilikum

Rul dejen ud og pensl med olie. Skær tomaterne i tynde skiver. Fordel tomater, mozzarella og parmesan på dejen. Bag pizzaen til osten er smeltet og bunden er lysebrun og gennembagt. Pynt med basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar