onsdag den 14. august 2013

Hyben og herdagsmad på Formland

De næste par dage er min gode kollega Nicoline Olsen og jeg på Formland Messen i Herning. Nicoline er blevet inviteret til at kokkerere på Show UP køkkenscenen og jeg er inviteret med til at gå til hånde og tale tysk med dem der ikke forstår andet!
Vi skal tilberede tre lækre retter og fortælle om dem og om hvad vi syntes man skal servere til fest og ikke mindst til hverdag.
Der er meget lakrids, grød og tang i luften i øjeblikket så det pejler vi udenom. Vi har fokus på hverdagsmaden, så det er noget med de hurtige, lækre løsninger og vi går ikke af vejen for at åbne en dåse fisk eller to.Men når der er tid til det bruger vi gerne tiden på at sylte og vi serverer blandt andet en herlig hyben som du ikke skal snydes for.
Hvis du ikke er på Formland kan du holde dig opdateret her og på facebook.


Syltede hyben
Til brød, ost, yoghurt og alt det man ellers bruger marmelader til.

300 g rensede hyben
125 g rørsukker
1 dl æblesaft
10 korianderfrø
Skal og saft af 1 citron

Hæld alle ingredienser i en gryde og kog langsomt op. Lad det simre til hybenfrugterne er møre og saften er kogt ind. Det tager ca. 45 minutter. Smag til med citronsaft og citronskalskal.

Sådan renser du hyben
Halver hybenfrugten med en lille kniv og fjern kernerne. Hvis hybenfrugten er moden er det nemmest at dele den i fire og så rense den for kerner.
Når man skyller de rensede hyben, flyder kerner og ørentvister! ovenpå og kan nemt fjernes. 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar